- "The Western student is scarcely to be blamed for thinking of the typical Yogi as an emaciated, fanatical, dirty, ignorant Hindu who either sits in a fixed posture until his body becomes ossified, or else holds his arm up in the air until it becomes stiff and withered and forever after remains in that position, or perhaps clenches his fist and holds it tight until his fingernails grow through the palms of his hands. That these people exist is true, but their claim to the title "Yogi" seems as absurd to the true Yogi as does the claim to the title "Doctor" on the part of the man who pares one's corns seem to the eminent surgeon, or as does the title of "Professor," as assumed by the street corner vendor of worm medicine, seem to the President of Harvard or Yale." (William Atkinson: Science of breath)
- "Edino, kar je v zgodovini bržkone resnično, so legende in bajke iz ljudskega izročila. Vse drugo pa so samo laži zmagovalcev. " (Peter Amalietti: Boben nesmrtnosti: Kratka zgodovina zena I.).
- "She knew what The Secret Is." (Florence Scovel Shinn: Your Word is Your Wand)
- "Give love to the patient." (Unknown Author: Tibetan healing book)
- "Življenje je skrivnost. Prizadevamo si najti nekakšno pojasnilo s preučevanjem narave, a narava nas le še bolj zmede." - "Ko sovraštvo izgine, izginejo ljubosumnost in vsa druga sebična čustva, ki jim pravimo negativna. Kaj ostane?" (Svami Abhedananda: Samospoznanje)
- "261 Sai Babovih božanskih iger sestavlja barvit mozaik skrivnostnih izkušenj. Naš um se morda sprašuje: »Ali se je to res zgodilo?« A ne moremo jih zanikati, kajti vse so se resnično zgodile. Tisti, ki so jim bili priča, so živeli še dolgo po tem." (Balkrishna Panday: 261 Sai Babovih božanskih iger)
- "Ste opazili, da tudi sami poskušate videti globlje v svojo dušo? Se sprašujete o tem, kaj delate, zakaj ste tukaj? Večje zavedanje, ljubezen in sočutje se prebujajo v vas. Verjamem, da ste bralci te knjige pripravljeni in zmožni obiti svoje predsodke ali strahove, zato boste lahko sodelovali pri čudovitem ustvarjanju. Povedano z besedami sufijskega pesnika Rumija: »Onkraj idej dobrega in slabega delovanja leži polje … tam se bom srečal z vami." (Jon Rasmussen: Izsanjati svoj svet v resničnega)
- "Jezus je bil velik jogi, ker je spoznal prehodno, kratkotrajno naravo snovnega sveta,in ker je ločeval resnično od neresničnega, ter se odpovedal vsem željam po zemeljskih užitkih in telesnem udobju."(Svami Abhedananda: Kako postanem jogi)
- "Ko misliš name, ne joči. Še sem tu s teboj, kajti jaz nikoli ne spim. Sem tisoče svežih vetrov, sem bleščeči odsev zasneženih poljan, sem sončni žarek na žlahtnem žitu, sem nežno pršenje jesenskega dežja. Ko se prebujaš v jutranji tišini, sem nenaden prešeren vzlet ptic med mirnim kroženjem jate, sem mehak sij v zvezdnih nočeh." (Lorraine Walshe - Ryan: Vedno sem s teboj)
- "Kljub temu, da vsi verjamemo v obstoj osebnega magnetizma, le redki poznajo njegovo resnično naravo, še redkeje pa zasledimo uporabno znanje o načelih, kako ga uporabiti." (Theron Q. Dumont: Umetnost in znanost osebnega magnetizma)
- "Kar potrebujejo moški in ženske, je vzpodbuda. Njihove naravne moči nasprotovanja je potrebno okrepiti, ne pa oslabiti ... Namesto tega, da se vedno osredotočaš na človekove napake, poudari njegove vrline. Poskusi ga izvleči iz njegovega stalnega ponavljanja slabih navad. Pokaži mu njegov boljši jaz, njegov pravi jaz, ki si upa, naredi in zmaga! Vpliv prijetnega, uslužnega, pozitivnega značaja je nalezljiv in ima moč, da spremeni celotno mesto ... Ljudje izžarevajo tisto, kar je v njihovih glavah in njihovih srcih." (Eleanor Hodgman Porter: Poliana)
- "Naj tisti, ki pogosto izvajajo parajano te življenjske zgodbe, opustijo posvetne želje ... Naj bodo vsi srečni in mirni." (Ammula Sambasiva Rao: Življenjska zgodba Širdi Sai Babe)
- "Ne dovolite, da bi bili z mislimi v prihodnosti, medtem ko delujete v sedanjosti; ne razmišljajte o prihodnosti, medtem ko se vaše življenje odvija v sedanjem trenutku." (Christian D. Larson: Darilo zdravega razmišljanja & Bodi hvaležen)
- "Naša edina bojazen je, da bi prav njegova preprostost lahko povzročila, da bi nekateri dihanje prezrli kot nevrednega pozornosti, medtem ko nadaljujejo svojo pot iskanja nečesa »globokega«, skrivnostnega in nerazumljivega." (William Atkinson: Znanost diha - Popolni priročnik vzhodne filozofije dihanja za fizični, mentalni, duševni in duhovni razvoj)
- "Če je to, kar smo zdaj, posledica naših preteklih dejanj, iz tega nedvomno sledi, da karkoli želimo biti v prihodnosti, lahko ustvarimo s svojim sedanjim delovanjem in razmišljanjem. Zato je dobro vedeti, kako delovati."(Svami Vivekananda: Karma joga)
- "In kar naenkrat sem se zbudil iz spanja ali budnosti! Ne vem. Ah! Tam je bil s svojim nedoumljivim sočutjem, stoji pred menoj, v razcapanih oblačilih in z neurejeno brado, z besedami, ki so presegle melodično simfonijo, sem sanjal? Ne vem. Nato me je zajela njegova svetla prodorna veličina, njegov glas me je objel kot božanska ekstaza: "Otrok, tvoj Učitelj sem, v tebi sem, prišel si iz mene, prišel si zame, to je tvoja usoda, zbudi se in poglej. (C. B. Satpathy: Širdi Sai Baba in ostali pravi Učitelji)
- "In your body is a garden of flowers" (Rabindranath Tagore: Songs of Kabîr )
- "Each is building his own world. We both build from within and we attract from without." (Ralph Waldo Trine: In Tune With The Infinite)
- "So, it will be seen, the human aura is a very important and interesting phase of the personality of every individual. The psychic phase of man is as much the man himself as is the physical phase - the complete man being made up of the two phases. Man invisible is as much the real man as is man visible. As the finer forms of nature are always the most powerful, so is the psychic man more potent than the physical man." (Swami Panchadasi: The Human Aura - Astral Colours and Thought Forms)
- "Most people consider life is a battle ... but it is not a battle, it is a game." (Florence Scovel Shinn: The Game of Life and How to Play It)
- "When love beckons to you, follow him ..." (Khalil Gibran: The Prophet)
- ""Marvelous feats performed by Yogis through Yoga." I have received many letters asking: "How can that be done?" The answer is, they always do this through the Kundalini (The Divine Mother) by awakening her from her sleep, for then any one can have supernatural power - this is her gift with unfoldment." (Rishi Singh Gherwal: Kundalini - The Mother of The Universe)
- "Nazadnje je prišel čas, da se srečamo tudi z ženskim obrazom Boga, ki ga smemo brez asociacij z tako imenovanim »mnogoboštvom« imenovati Boginja. Če Bog, zakaj ne (kot alternacija) Boginja? Če je Bog vse v vsem, potem je tudi Boginja." (Marko Pogačnik: Ko se Boginja vrne)
- "We cannot tell just what is meant by the word "Spirit," for we have nothing with which to describe it. But we can think of it as meaning the "essence" of Life and Being - the Reality underlying Universal Life." (Yogi Ramacharaka: A Series Of Lessons In Ghani Yoga (The Yoga of Wisdom))
- "At birth the first breath of life is our direct supply, our life line with the universal power - life itself. As this force is electric in nature, so then we live, move and have our being through electric energy. So long as this energy is established and flows through without obstruction we are in tune with the universal supply of life. When our magnetic field is able to maintain ample contact we receive knowledge, wisdom and contentment with the ability to achieve success. (William E. Gray: Know Your Magnetic Field)
- Raja yoga is generally based on directing the life force to bring the mind and emotions into balance. Raja Yoga ("royal yoga", "royal union", also known as Classical Yoga and Ashtanga Yoga) is concerned principally with the cultivation of the mind using meditation (dhyana) to further one's acquaintance with reality. (Swami Vivekananda: Raja Yoga)
- "The true pathway of life is the eternal path of an endless ascension the soul rising ever and ever into higher and higher states of existence. It is the path of wisdom and light, the path of freedom and truth the straight and narrow path the path leading directly toward the spiritual heights ..." (Christian D. Larson: The Pathway of Roses)
- Naše bistvo je ponavadi prekrito z aktivnostjo našega razuma. (Charles Johnston: The Yoga Sutras of Patanjali - The Book of the Spiritual man